Löjrom från Bottenviken i Sverige
Latinskt namn: Coregonus Artedii
Produktionsmetod: Fiskad
Fångstområde: Bottenviken i Sverige
Förpackning: 500 gram
Hållbarhet: 24 mån (Kan självklart åter frysas)
Jämförelsepris: 3380:-/kg
Beskrivning:
”Det är ingen hemlighet att den bästa löjrommen finns i Bottenviken. Kvarken är den tröskel, med ca 7000 kobbar och skär, som separerar den grunda Bottenviken från Bottenhavet. Området präglas starkt av den ständiga landhöjningen och om 2500 år kommer en fast landförbindelse ha skapats av detta fenomen. Kvarken finns sedan 2006 med på Unescos världsarvs lista. Det är denna tröskel och de många älvarna som ger förutsättningar för det bräckta vatten som har visat sig vara så betydelsefullt för kvalitén på rommen. Förhållandena i regionen medför att fisken är mindre och rommen fastare. I de kalla väderförhållandena sliter de lokala fiskarna för sin fångst. När fångsten väl är hemma i land kläms för hand varje honfisk på ungefär 10-15 gram rom. Därefter tvättas rommen, den ska sen saltas och hängas. Ett hårt och kärleksfullt arbete i extrema förhållanden ligger bakom kvalitén i en av världens bästa caviarer. Bottenvikens Löjrom innehåller hand klämd utvald rom från både svenska och finska sidan. Vi erbjuder er en produkt av det bästa Bottenviken kan erbjuda och dessutom med ett varumärke som garanterar ursprung och kvalitet.
* Vi levererar givetvis era beställda fisk och skaldjur helt utan extra kostnad hem till er dörr med våra specialanpassade frysbilar efter överenskommelse.