Rödspättafilé
Latinskt namn: Pleuronectes platessa
Ursprung: Nordostatlanten
Produktionsmetod: Fiskad (Msc)
Storlek: Ca 120-180gram
Hållbarhet: 12 månader
Förpackning: 2-4-6 kg
Tillagning: Pochera, Steka, ugnsbaka
Jämförelsepris: 399:-/kg
Beskrivning:
Rödspättan är en fisk med lätt, mjuk konsistens och mild smak.
Rätt tillagad är den inte bara god utan också nyttig, eftersom den dels är rik på proteiner, dels har låg fett och kalorihalt.
Rödspättan är den mest populära av våra svenska plattfiskar. Det är en utpräglad saltvattensfisk och har fått sitt namn från de roströda fläckarna på ovansidan.
Rödspättafilé levereras skinn och benfria samt styck frysta och kan tillagas på många olika sätt däribland paneras och stekas i smör som är mycket populärt bland barnen.
* Vi levererar givetvis era beställda fisk och skaldjur helt utan extra kostnad hem till er dörr med våra specialanpassade frysbilar efter överenskommelse.